Gertjan Barendsen
Sales Consultant

"Betrokken zijn bij het gehele commerciële traject, vanaf het eerste contact met de klant tot en met de overdracht naar de projectleider en consultant"

Beschik je over de kunst van consultative selling? Help jij ons mee om middelgrote bedrijven in de maakindustrie te laten excelleren? Dan is de functie van Sales Consultant wat voor jou!

Wat ga je doen en wie ben jij?

Je bent verantwoordelijk voor de omzet van ERP en ERP gerelateerde projecten door verkoop van softwarelicenties, consultancydiensten en beheercontracten voor primair nieuwe maar ook een aantal bestaande klanten. Je bent betrokken bij het gehele commerciële traject, vanaf het eerste contact met de klant tot en met de overdracht naar de projectleider en consultant. Onze sterke Inside Sales afdeling ondersteunt jou met leadgeneratie. Samen zorg je voor een goed gevulde pijplijn. Door jouw achtergrond en ervaring ben je een professioneel gesprekspartner van directieniveau tot de magazijnvloer en signaleer je en creëer je behoeftes. Je bent creatief en bedenkt samen met de Solution Consultant mogelijke oplossingen voor de klant. Je bent een hunter en communicatief talent, overtuigend en je beschikt over zelfstartend vermogen. Je werk is afwisselend, dat betekent dat je goed kunt schakelen tussen verschillende situaties. Je hebt afspraken met prospects, bent betrokken bij demonstraties en je organiseert referentiebezoeken. Verder verzorg je aansprekende presentaties, breng je goed leesbare en doordachte offertes uit en ben je een meester in het afsluiten van de deal. Onderhandelen zit in je DNA en geeft je een kick. Af en toe bezoek je beurzen en seminars, waar je gemakkelijk contacten legt. De administratieve werkzaamheden van je eigen pijplijn verwerk je in het aanwezige CRM systeem. Je valt direct onder de (Commercieel) Directeur.

Met welke stijl en skills heb je als sales consultant impact?

Je hebt een afgeronde HBO+ of WO opleiding (voorkeur Bedrijfskunde of Bedrijseconomie) en minimaal 5 jaar ervaring in een commerciële functie, voorkeur new business. Je hebt ervaring met de verkoop van bedrijfssoftware (ERP, CRM, HRM etc. Tot slot heb je affiniteit met de maakindustrie en zie je het als een uitdaging om onze klanten, middelgrote bedrijven in de industrie, te helpen excelleren. Je krijgt veel vrijheid in het uitvoeren van je werkzaamheden. Je gaat samenwerken met slimme en sociale collega’s. Ben jij de sales consultant die we zoeken, wacht niet langer en neem vandaag nog contact met Roland ten Broeke, tel. 06-51504485 op of solliciteer middels onderstaand formulier.

Direct reageren
Vragen? Neem contact op met Willemijn Dokter!
Willemijn Dokter
HR adviseur: "Heb jij stevige ambities? Wil jij onze klanten laten excelleren? Bij AB hebben we altijd een uitdagende functie voor je beschikbaar. Ook helpen we onze medewerkers graag écht verder. Hoe? Altijd blijven leren bij AB met de mogelijkheden voor ontwikkeling en opleidingsbudget."

Solliciteer nu bij AB!

Laat hieronder je gegevens achter en motiveer waarom jij een AB-er wilt worden.

  • CV
    Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Motivatie
    Max. bestandsgrootte: 2 MB.
---