Sedat Sezisli
Solution Consultant

"Het hebben van vele contacten met verschillende klanten in de lopende sales trajecten maakt het werk uitdagend"

Word je blij van logistieke processen, ERP en voel je je thuis bij industriële bedrijven? Ben je commercieel sterk en begrijp je de wensen en behoeften van de klant? Dan is de functie van solution consultant wat voor jou!

De inhoudelijke sparringpartner in het commerciële traject.

Je bent als solution consultant een belangrijk onderdeel van het salesteam van AB. Je ondersteunt de sales consultants (landelijk) binnen salestrajecten. Je doel is om potentiële klanten te overtuigen om met ons samen te werken. Jij laat prospects binnen het salestraject ervaren wat het voor hun bedrijf betekent als ze voor ons kiezen. Dit betekent dat je goed inventariseert wat de uitdaging van de klant is (waar zit de pijn?) kijkend naar hun bedrijfsprocessen en stelt de nodige kritische vragen. Vervolgens bedenk je een mogelijke oplossing, dit op basis van proces verbeterpunten, als wel de ondersteuning van processen binnen de software (Exact Globe en Synergy). Deze oplossing presenteer je aan de klant in de vorm van een demonstratie of presentatie.

Je hebt periodiek overleg met het salesteam en spreekt je collega’s vrijwel dagelijks om te sparren. Verder spreek je de collega’s op jouw eigen vestiging wekelijks om kennis uit te wisselen en het weekend in te luiden.

Hoe overtuig je klanten?

Een succesvolle solution consultant is natuurlijk commercieel sterk; je snapt wat de behoeften en belangen van je klant zijn. Je ziet kansen en verzilvert die. Verder communiceer je duidelijk, tactvol en kun je goed luisteren. Als het nodig is ben je overtuigend, door inhoudelijk goede argumenten te geven, maar door de relatie te sturen. Verder ben je proactief en denk je graag mee over oplossingen en uitdagingen. Je vindt het leuk om zelfstandig te werken en organiseert je eigen werk. Het werken voor klanten is een belangrijke drijfveer van je en je raakt enthousiast van resultaten en winnen. Werken in een team vind je leuk en reizen in je leaseauto vind je niet erg. Verder heb je een relevant diploma op zak (hbo, logistiek, economie, bedrijfskunde, etc.). Je hebt ervaring met het MKB en specifiek (maak)industrie. En hebt aantoonbare ervaring met ERP-implementaties, het liefst met Exact software.

Direct reageren
Vragen? Neem contact op met Willemijn Dokter!
Willemijn Dokter
HR adviseur: "Heb jij stevige ambities? Wil jij onze klanten laten excelleren? Bij AB hebben we altijd een uitdagende functie voor je beschikbaar. Ook helpen we onze medewerkers graag écht verder. Hoe? Altijd blijven leren bij AB met de mogelijkheden voor ontwikkeling en opleidingsbudget."

Solliciteer nu bij AB!

Laat hieronder je gegevens achter en motiveer waarom jij een AB-er wilt worden.

  • CV
    Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Motivatie
    Max. bestandsgrootte: 2 MB.
---