“AB is een sportieve werkgever!”

Sportevenementen met AB

Gezonde uitdagingen met je werkgever  

AB is een werkgever die de fysieke én de mentale gezondheid van haar medewerkers belangrijk vind. Jaarlijks nemen de medewerkers van AB daarom deel aan verschillende (sportieve) evenementen, zowel per regio als samen met alle regio’s. Zo heeft AB het afgelopen jaar meegedaan aan een stappenchallenge en de Ijsselloop en gaat AB nog meedoen aan de 4Mijl.

De Ijselloop 2022: AB-ers gaan een gezonde uitdaging aan!

Na het grote succes van de AB stappenchallenge in 2021 gingen een aantal AB’ers opnieuw een sportieve uitdaging aan! Zondag 10 april 2022 deden twee teams mee aan het grootste (en leukste) hardloopevent van Deventer, de IJsselloop. Één team voor de 5 KM en één team voor de 10 KM. Aangemoedigd door vele kijkers langs de weg en het schitterende weer heeft iedereen de eindstreep gehaald! De Ijsselloop steunt het Deventer project Gezonde leefstijl: “genoeg beweging én gezonde voeding is belangrijk.” Daar is AB het helemaal mee eens!

De stappenchallenge 2021: Beweging en verbinding

In 2021, midden in de pandemie, hebben wij een eigen uitdaging bedacht, namelijk de stappenchallenge! De medewerkers van AB hebben 26 miljoen stappen gezet en een 21.000,- euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Het initiatief is in tijden van veel thuiswerken ontstaan om de ‘beweging en verbinding’ tussen collega’s te stimuleren. Puck Koopmans, Sr. Marketing Manager ging op zoek naar een manier waarmee op afstand, gezamenlijk toch één (sportief) doel gecreëerd kon worden. Zij zegt hierover: “Bijna alle medewerkers van AB hebben deelgenomen en dat alleen al heeft mijn verwachtingen overtroffen. Samen gingen we de uitdaging aan om zoveel mogelijk stappen te zetten voor het goede doel. Met deze challenge waren we in beweging en onderling ‘verbonden’.” Meer lezen over deze challenge, klik hier!

In de toekomst staan er weer een aantal nieuwe evenementen op de planning. Zo ook de 4Mijl van Groningen op 9 oktober 2022. De medewerkers van regio Noord zullen deze uitdaging samen aangaan!

---