Freek Molenhuis
Inside Sales

"Elke dag de behoeften van potentiële klanten in kaart brengen maakt mijn werk als Inside Sales dynamisch"

Wij zoeken een Inside Sales voor ons kantoor in Groningen (0.7 – 0.8 FTE)! Ben jij klaar voor een ongetemde en sensationele job als Inside Sales bij AB? Heb jij het lef en enthousiasme om relaties en klanten te benaderen en leads op te volgen? En bepaal jij je eigen koers om jezelf en AB naar een hoger level te tillen? Dan zoeken we jou!

Solliciteer direct en ontvang, helemaal passend bij deze vacature, twee toegangskaarten* voor Walibi Holland en ervaar de rit van je leven in de nieuwste achtbaan: UNTAMED óf maak een vaart in een luchtballon en geniet van adembenemend uitzicht op grote hoogte over Nederland!

*Bij indiensttreding en na je proeftijd

Wat houdt het in?

Als Inside Sales maak je het verschil voor onze organisatie: je bent namelijk nauw betrokken bij het bedenken en uitvoeren van acties die leiden tot new business. Je hebt tevens een signaalfunctie voor klanten en collega’s. Als Inside Sales denk je o.a. mee over marketingcampagnes, geef je commerciële uitvoering hieraan en doe je onderzoek naar database segmentatie. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit het:

 • Opvolgen van leads naar aanleiding van onze marketingcampagnes;
 • Screenen van deze leads en het in kaart brengen van de behoeften van potentiële klanten;
 • Voeren van adviserende (sales)gesprekken;
 • Uitvoeren van klantcontact naar aanleiding van loyalty events, uitingen of onderzoek en,
 • Het up-to-date houden van het CRM-systeem en het desgewenst verrijken hiervan.

Dit alles doe je samen met het marketingteam, bestaande uit (tele)Marketeers, een Online Marketeer en een Marketing Manager. Hoewel je zeer zelfstandig werkt, zul je dagelijks ook veel contact hebben met de mensen uit jouw team.

Wie ben jij?

Als Inside Sales ben je een commercieel talent, die graag in teamverband tot de mooiste resultaten komt. Je bent van nature communicatief sterk, proactief en vindt het leuk om met relaties (die zich voornamelijk in de industriële sector bevinden) het gesprek aan te gaan. Tevens ben je leergierig in het begrijpen van de (ERP) systemen en bedrijfsprocessen in de industriële sector en heb je de ambitie om jezelf te ontwikkelen en door te groeien binnen onze organisatie in de richting van Sales buitendienst of Consultant.

Wat vragen wij?

Je bent woonachtig in de omgeving van Groningen en hebt een afgeronde (commerciële of bedrijfskundige) MBO+ of HBO opleiding. Ook pas afgestudeerden zijn van harte welkom om te reageren op deze vacature.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een uitdagende en zelfstandige baan voor 28 tot 32 uur per week in een informele werkomgeving met enthousiaste, slimme en gedreven collega’s. Tevens bieden wij:

 • Een marktconform salaris;
 • Een provisieregeling op basis van het aantal gegenereerde leads;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met de intentie om bij wederzijdse tevredenheid een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te gaan;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: een winstdelingsregeling, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en de mogelijkheid tot het bijkopen van extra vakantiedagen;
 • De mogelijkheid tot thuis werken;
 • Voldoende ontspanning op kantoor (PlayStation, tafelvoetbaltafel, dartbord);
 • Alle ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling; en,
 • Regelmatig leuke activiteiten met het team (etentjes en borrels) en onder leiding van onze personeelsvereniging, eens per twee/drie jaar een tripje naar het buitenland!

Over AB

Bij ruim 500 bedrijven in uiteenlopende industriële branches hebben we succesvolle implementaties uitgevoerd. Dat maakt ons dan ook de grootste Exact partner voor de industrie in Nederland. Wij staan er voor dat onze klanten hun bedrijfsprocessen beter organiseren én automatiseren. Wij laten onze klanten excelleren. Met circa 70 medewerkers, verdeeld over vier vestigingen zijn we in het hele land vertegenwoordigd. Naast hard werken is er ook ruimte voor plezier en ontspanning, work hard/play hard. Want met onze vitale en gelukkige medewerkers kunnen wij top kwaliteit leveren aan onze klanten. Hoe we dat doen? Plezier en eigenaarschap zijn centrale waarden bij AB. We geven veel aandacht aan (persoonlijke) ontwikkeling met bijvoorbeeld een mentor, groeigesprekken, opleiding, training, coaching en kennisdagen. Want net als onze klanten willen we continu verbeteren: elke dag beter!

Direct reageren
Vragen? Neem contact op met Denise Arends!
Denise Arends
HR adviseur: "Heb jij stevige ambities? Wil jij onze klanten laten excelleren? Bij AB hebben we altijd een uitdagende functie voor je beschikbaar. Ook helpen we onze medewerkers graag écht verder. Hoe? Altijd blijven leren bij AB met de mogelijkheden voor ontwikkeling en opleidingsbudget."

Solliciteer nu bij AB!

Laat hieronder je gegevens achter en motiveer waarom jij een AB-er wilt worden.
 • CV
  Max. bestandsgrootte: 16 MB.
 • Motivatie
  Max. bestandsgrootte: 16 MB.