AB gaat groei versnellen met investeerder Capital A!

"De samenwerking met Capital A is een prachtige mijlpaal voor AB."

AB gaat groeien met investeerder Capital A

AB Software & Consultancy BV (AB) maakt vol trots bekend dat Capital A Investment Partners een meerderheidsbelang heeft verworven in het bedrijf. Samen hebben we als doel om te groeien en zo klanten nog beter te helpen met slimme oplossingen. Dit wordt gerealiseerd door autonome groei en door het uitbreiden van het portfolio met extra diensten en producten, bijvoorbeeld door overnames. De transactie is inmiddels afgerond.

De toekomst van AB en de Digitale Fabriek

AB helpt industriële bedrijven bij de digitale transformatie. Sinds jaar en dag is AB een toonaangevende partner van Exact Software met een sterke focus op middelgrote productiebedrijven in Nederland en daarbuiten.

AB heeft daarnaast een eigen platform ontwikkeld (onder de naam digitalefabriek.nl). Klanten kunnen met dit platform hun eigen digitale fabriek realiseren. Het wordt voor producerende bedrijven steeds belangrijker om efficiënt en effectief om te gaan met schaarse resources zoals materialen, medewerkers en bijvoorbeeld energie. Een digitale fabriek helpt onder andere bij het optimaliseren van materiaalstromen, het versnellen van het productieproces en het verhogen van kwaliteit.

Nieuwe aandeelhouders Capital A, Roland ten Broeke en Ger Bos

“Deze samenwerking met Capital A is een prachtige mijlpaal voor AB. Wij zijn enorm trots op AB als organisatie”, aldus Aernout Bos en Nico Bijl, aandeelhouders van AB. “AB staat er geweldig voor, niet in de laatste plaats dankzij een fantastisch team van medewerkers en heel veel mooie en trouwe klanten. Wij kijken erg uit naar het volgende hoofdstuk van AB en zijn ervan overtuigd dat we in Capital A de juiste partner hebben gevonden. Het mooie van deze transactie is, dat ook onze directieleden, Roland ten Broeke en Ger Bos, aantreden als aandeelhouders. Zij verbinden zich daarmee voor de lange termijn aan AB. Dat is wat ons betreft ook zeer belangrijk voor alle stakeholders van AB”.

Quinten Birkhoff, Investment Director Capital A: “Recente technologische ontwikkelingen bieden veel kansen voor industriële bedrijven, zeker in tijden dat arbeid schaars is. AB is een specialist in het helpen digitaliseren van deze bedrijven en heeft door haar kwalitatieve aanpak een mooie groei laten zien. Wij zien veel kansen om deze groei door te zetten en kijken dan ook uit naar het ondersteunen van Roland en Ger en de bijna tachtig AB’ers in deze volgende fase.”

Met deze samenwerking blijven Aernout Bos en Nico Bijl aan als aandeelhouders. Roland ten Broeke en Ger Bos zullen gezamenlijk als bestuurders van AB de dagelijkse leiding blijven voeren en zullen bovendien als nieuwe aandeelhouders toetreden.

Over AB

Bij ruim 500 productiebedrijven in uiteenlopende industriële branches zijn succesvolle ERP implementaties uitgevoerd. Dat maakt AB tot de grootste en de belangrijkste Exact partner voor de industrie in Nederland. Naast ERP projecten heeft AB meerdere eigen Smart Solutions ontwikkeld. Onder de noemer digitalefabriek.nl worden deze oplossingen vermarkt waarbij koppelingen en integraties met bijna alle bekende ERP en andere systemen (zoals CAD, MES, LIMS etc.) gerealiseerd kunnen worden.

Meer info op www.wijzijnab.nl en www.digitalefabriek.nl

Over Capital A

Capital A, gevestigd in Amsterdam, investeert in ondernemingen in Nederland en België met een duidelijk groeiprofiel.

Meer info op www.capitalapartners.nl

---