Potentiële klanten overtuigen! Ga jij de uitdaging aan?

Pre-Sales consultant met lef!

Word je blij van logistieke processen, ERP en voel je je thuis bij industriële bedrijven? Ben je commercieel sterk en begrijp je de wensen en behoeften van de klant? Dan is de functie van Pre-Sales consultant wat voor jou!

“Het hebben van vele contacten met verschillende klanten in de lopende sales trajecten maakt het werk uitdagend”

De inhoudelijke sparringpartner in het commerciële traject.

Je bent als Pre-Sales consultant een belangrijk onderdeel van het salesteam van AB. Je ondersteunt zowel de new business sales als accountmanagers (landelijk) binnen salestrajecten. Je doel is om potentiële klanten te overtuigen om met ons samen te werken. Jij laat prospects binnen het salestraject ervaren wat het voor hun bedrijf betekent als ze voor ons kiezen.

 

Dit betekent dat je goed inventariseert wat de uitdaging van de klant is (waar zit de pijn?) kijkend naar hun bedrijfsprocessen en stelt de nodige kritische vragen. Vervolgens bedenk je, samen met je sales collega, de best mogelijke oplossing. Dit doe je op basis van zowel proces-verbeterpunten, als wel de ondersteuning van processen binnen de software (Exact Business Software, eigen add-ons, third party solutions). Deze oplossing presenteer je aan de klant in de vorm van een demonstratie of presentatie.

Je hebt periodiek overleg met het salesteam en spreekt je collega’s vrijwel dagelijks om te sparren. Verder spreek je de collega’s op jouw eigen vestiging wekelijks op Knowledge Friday, om kennis uit te wisselen en het weekend in te luiden.
.

Lees hier meer over de sollicitatie procedure
.
.

Hoe overtuig je klanten?

Een succesvolle Pre-Sales consultant is natuurlijk commercieel sterk; je snapt wat de behoeften en belangen van je klant zijn. Je ziet kansen en verzilvert die. Verder communiceer je duidelijk, tactvol en kun je goed luisteren. Als het nodig is, ben je overtuigend, door inhoudelijk goede argumenten te geven, om de relatie te sturen. Verder ben je proactief en denk je graag mee over oplossingen en uitdagingen. Je vindt het leuk om zelfstandig te werken en organiseert je eigen werk. Het werken voor klanten is een belangrijke drijfveer van je en je raakt enthousiast van resultaten en winnen. Werken in een team vind je leuk en regelmatig reizen in je leaseauto vind je niet erg.

 • Je een relevant HBO diploma (logistiek, economie, bedrijfskunde).
 • Je hebt ervaring met het MKB en bij voorkeur de (maak)industrie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met ERP-of software implementaties, het liefst met Exact, maar dat is géén must.

Over AB

Bij ruim 500 bedrijven in uiteenlopende industriële branches hebben wij succesvolle implementaties uitgevoerd. Dat maakt ons dan ook:

 • de grootste Exact partner voor de industrie in Nederland;
  (winnaar Exact Partner van het Jaar Award 2023)
 • Wij staan er voor dat onze klanten hun bedrijfsprocessen beter organiseren, automatiseren en excelleren!

Met meer dan 90 enthousiaste collega’s, verdeeld over vier vestigingen zijn wij in het hele land vertegenwoordigd. Naast hard werken is er ook ruimte voor plezier en ontspanning, work hard/play hard. Want met onze vitale en gelukkige medewerkers kunnen wij top kwaliteit leveren aan onze klanten.

Hoe we dat doen? Plezier en eigenaarschap zijn centrale waarden bij AB. We geven veel aandacht aan (persoonlijke) ontwikkeling met bijvoorbeeld een mentor, groeigesprekken, opleiding, training, coaching en kennisdagen. Want net als onze klanten willen we continu verbeteren: elke dag nog beter!

Direct reageren
Vragen? Neem contact op met Willemijn Dokter!
Willemijn Dokter
HR adviseur: "Heb jij stevige ambities? Wil jij onze klanten laten excelleren? Bij AB hebben we altijd een uitdagende functie voor je beschikbaar. Ook helpen we onze medewerkers graag écht verder. Hoe? Altijd blijven leren bij AB met de mogelijkheden voor ontwikkeling en opleidingsbudget."

Solliciteer nu bij AB!

Laat hieronder je gegevens achter en motiveer waarom jij een AB-er wilt worden.

 • CV
  Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Motivatie
  Max. bestandsgrootte: 2 MB.
---