Bart Verheem
Technisch Applicatiebeheerder

"Iedere dag mag ik de continuïteit van ICT omgevingen van onze klanten borgen"

Voel je je verantwoordelijk voor een gezond applicatielandschap en heb je ervaring met het beheer en support? Zoek je een afwisselende functie waarbij je technisch bezig bent én klanten spreekt?

Hoe ziet je week eruit?

Afwisselend! Je bent als technisch applicatiebeheerder de schakel tussen de consultants en onze supportafdeling. Je bent verantwoordelijk voor het in stand houden en onderhouden van de bedrijfsapplicaties en de bijbehorende gegevensverzamelingen tijdens de gehele levenscyclus van de informatiesystemen.

Je bent gedurende de week dus bezig met onder andere:

 • Uitvoeren van systematische technische beheerwerkzaamheden
 • Functionele applicatiebeheerwerkzaamheden (ad-hoc)
 • Proactieve health- en performancechecks uitvoeren op het ERP-applicatielandschap van onze klanten om problemen te voorkomen
 • Overleg met klanten als vast aanspreekpunt, met name over beheersvragen
 • Meedenken en sparren over structurele oplossingen voor terugkomende klantvragen
 • Klanten bezoeken voor intakes en om je inzichten en oplossingen te delen
 • Uitvoeren van updates, conversies, installaties bij implementaties
 • Testwerkzaamheden op nieuw ontwikkelde oplossingen
 • Het aannemen en oplossen van supportvraagstukken (eerste- en tweedelijns)

De AB Technisch Applicatiebeheerder is….

Als technisch applicatiebeheerder ben je geduldig en kan je goed plannen en organiseren. Je kan zelfstandig werken en drukt jezelf duidelijk en vriendelijk uit. Je neemt regelmatig even afstand van de praktijk om na te denken over hoe zaken beter kunnen en zoekt naar structurele oplossingen zowel intern als bij onze klanten. Je staat stevig in je schoenen en bent gesprekspartner op verschillende niveaus binnen de MKB organisatie (industrie). Voor het structureren en documenteren van een omgeving draai jij je hand niet om. Verder doe je aan contractmanagement door proactief mee te denken over welke afspraken er zijn met klanten over onze diensten en door alert te zijn wat hier nog beter in kan. Verder kun je schakelen en werken op hbo-niveau en heb je affiniteit met techniek, ICT en industriële bedrijven. Ervaring met applicatiebeheer, (remote)support en/of consultancy is een vereiste net als kennis en ervaring met SQL, Exact Globe, Exact Synergy en applicaties rondom het Exact landschap.

Direct reageren
Vragen? Neem contact op met Willemijn Dokter!
Willemijn Dokter
HR adviseur: "Heb jij stevige ambities? Wil jij onze klanten laten excelleren? Bij AB hebben we altijd een uitdagende functie voor je beschikbaar. Ook helpen we onze medewerkers graag écht verder. Hoe? Altijd blijven leren bij AB met de mogelijkheden voor ontwikkeling en opleidingsbudget."

Solliciteer nu bij AB!

Laat hieronder je gegevens achter en motiveer waarom jij een AB-er wilt worden.

 • CV
  Max. bestandsgrootte: 2 MB.
 • Motivatie
  Max. bestandsgrootte: 2 MB.
---